Quantcast

Tekniikka & Talouden

Hupsista! IPhonen luodinkestävä suojakuori ei ollutkaan luodinkestävä

Verkkosivusto testasi iPhonen näytön suojan, jota markkinoitiin paitsi kuningas Artturin myytistä lainatulla nimellä niin myös luodinkestävän materiaalin mainiten.

Sir Lancelot's Armor -nimisen valmistajan iPhone-suojuksen nimi on polleasti Holy Grail. Kyseessä ei ole mikään kotelo vaan ohut lasinen suojakalvo. Ars Technica innostui testaamaan, saako tällä graalin maljalla ikuisen elämän Apple-puhelimelleen. Tai edes luotiliivin.

Holy Grailia valmistetaan iPhone 4:n ja 5:n muotoon leikattuna suojakalvona. Myös iPadille ja muille kuin Applen laitteille löytyy jonkin verran vaihtoehtoja. Hyvänä puolena lasinen suojakalvo kiinnittyy ilman kuplia, joita jää helposti muovisten suojien alle.

Ensimmäisenä testattiin naarmuttaminen avaimella ja sen suojus kesti. Mutta jo pari iskua ruuvimeisselistä riitti rikkomaan suojuksen. Toisaalta alla ollut iPhonen ruutu säästyi ehjänä. Se tosin hajosi, kun suojuksen kestävyyttä ”testattiin” ajamalla puhelimen ylitse autolla.

Valmistaja oli lähettänyt testiin kaksi suojakalvoa. Luodinkestävyyttä päästiin testaamaan ehjän puhelimen ja kalvon kanssa.

Aiemmin seatlelainen tv-kanava testasi Holy Grailin luodinkestävyyttä. Puhelin ja kalvo selvisivät osumasta toimivina.

Ars Technican ampumaratatestissä ensimmäinen luoti meni läpi niin suojakalvosta kuin puhelimestakin. Testiä jatkettiin lippaan loppuun asti vaikka tulos oli jo selvillä.

Kuvia ja video suojakuoren tuhoutumisesta tässä.

« Previous: AZ TechBeat | Back to Press articles | Next: TPortal Croatia »

"Sir Lancelot's Armor and "The Holy Grail..." are Registered Trademarks of Cyr Enterprises LLC DBA Sir Lancelot's Armor

© 2017 Sir Lancelot's Armor. All Rights Reserved. All prices USD.